2010-12-29 21:15:47• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Évértékelő Szatmárnémetiben

Tegnap Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármester, valamint Adrian Albu és Kereskényi Gábor alpolgármesterek sajtótájékoztató keretében értékelték a 2010-es önkormányzati évet.

Ilyés Gyula szerint a gazdasági körülményekhez képest sikeresnek mondható a hivatal tevékenysége, ugyanis az alkalmazottak bérének csökkentése, illetve a helyi költségvetés megnyirbálása ellenére sikerült fenntartaniuk az intézményeiket, működtek a közszolgáltatások, az iskolák, ki tudták fizetni a fogyatékkal élőket, illetve a betegeket gondozók béreit, az útjavítási munkálatok költségeit is megtérítették, és a köztisztasági vállalatnak is megadták tartozásaikat.

Nehéz, de sikeres évet zár a színház

A sok felmerült nehézség és hiányosság ellenére művészileg sikeresnek mondható évet zárt a Szatmárnémeti Északi Színház.

Szilveszterkor is tilos a petárda

A borsos, 7500 lejig is terjedő pénzbírságok mellett akár három hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetést is kaphat az a személy, aki petárdát vagy különböző tűzijátéktípusokat használ.

Állampolgárság igényléséhez szükséges iratok

Zatykó Gyula, a Demokrácia Központok Partiumi Regionális Hálózatának igazgatója a kedvezményes honosításhoz szükséges iratokkal, illetve a dossziék összeállításához igényelhető segítséggel kapcsolatban tájékoztatott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: